subota, 20. prosinca 2014.

Essence "Hello autumn" pregled i recenzije

Pozdrav svima!
Povodom posljednjeg dana jeseni tipkam vam o Essence "Hello autumn" trendovskoj kolekciji. Iako možda kasnim, stvarno želim objaviti ovaj post. Vrijeme je Hello spring, kalendar je Goodbye autumn, mi smo Hello winter, a Essence je Hello autumn!
Prvo, općenito o ovoj kolekciji. U njoj možete pronaći lip cream, puder, rumenilo, lakove za nokte, set za obrve, palete sjenila, olovke za oči te gumice za kosu. Boje su prave jesenske, ponajviše smeđa, crvena i zelena. Također, posebno je i to što u ovoj kolekciji možete pronaći čak dvije vrste proizvoda s efektom: lakove i rumenila. Proizvode možete pregledati ovdje.
Ja sam, nakon duge rasprave s novčanikom, nabavila samo paletu sjenila i lak te vam o njima danas i pišem.
Mislim da se o ovoj kolekciji stvarno premalo pisalo. Ako vas zanima recenzija rumenila, možete je pročitati ovdje.
Krenimo na recenzije: (Ispričavam se na lošim slikama, proizvodi izgledaju puno vjernije na umjetnom osvjetljenju.)

1. Paleta sjenila za oči
Ovo mi je prvi put da pišem o sjenilima, stoga nemojte biti prestrogi! :)
U kolekciji postoje dvije palete, a ja sam izabrala 01 Walk in the park.
Proizvod me privukao preslatkim pakiranjem, a posebno zato što mislim da mi najbolje stoje smeđe nijanse na očima i najviše ih koristim. Činjenica da u jednoj paleti mogu imati 6 različitih nijansa smeđe za mene je san snova! Eto, moj san se ostvario.
Paleta se sastoji od 6 smeđih (nekoliko ih ima i notu zlatne boje) sjenila poredanih prema nijansi  -od nude do čokoladne smeđe. Pakiranje je od prozirne plastike s natpisom i srebrnim lišćem na poleđini, te naljepnicom s podacima i uputama za nanošenje na poleđini. Sjenila između imaju pregrade, stoga možete biti sigurni da neće prelaziti jedno na drugo i da će paleta ostati čista. U dnu palete nalazi se bijeli plastični aplikator sa spužvicom na obje strane. Spužvice su vrlo kvalitetne i pomalo tvrde, što im daje veću preciznost.
Cijena palete je 32.9 kn.
Što kaže Essence:
Silky and smooth eyeshadow texture in six tredny longlasting shades. With double-ended brush for easy application.
(Svilenkasta i glatka tekstura sjenila u šest trendi dugotrajnih nijansi. Sa dvostranim aplikatorom za jednostavnu primjenu.)
Iako to nisam spomenula na početku, i ovo sjenilo odiše raznim efektima. U jednoj paleti imate polu mat i metalik sjenilo. Naravno, tu su i uobičajena sjenila sa više ili manje sjajnog pigmenta. Tekstura je stvarno i svilenkasta i glatka iako mi to nije toliko važno kod primjene.
Sjenila sam nosila oko 6 sati i nisam primjetila skupljanje u pregibima niti išta slično te sam jako zadovoljna. Iako mnogi govore kako se Essence sjenila praviše truse, moram priznati da nemam većih problema s tim. Kod quatro sjenila ima malo trušenja, ali kod ovog ne.
Pigmentacija je- solidna. Meni se i sviđa što nije prejaka jer često pretjeram. Swatchevi na slikama nisu baš realni, pretpostavljam da je to zbog toga što su boje jako slične bojama kože i zbog umjetnog osvjetljenja.


 Moja ocjena: 10
Ovu paletu preporučila bih svim ljubiteljima smeđe boje i onima koji često pretjeraju, poput mene!
I, za kraj, jedan neurtalni dnevni look koristeći sva sjenila iz palete. Maskara je Essence lash princess.


2. Colour changing lak za nokte
Kao što sam rekla, lakovi iz ove kolekcije imaju posebni efekt. Riječ je o svojstvu mijenjanja boje ili nijanse. Dakle, nisam imala nikakvih očekivanja jer sam takvo nešto smatrala nezamislivim.
 Lak dolazi u količini od 8 ml u  klasičnom valjkastom pakiranju s crnim čepom. Možete birati između nekoliko nijansi, a ja sam izabrala ovu zelenkasto žutu koja mijenja boju u boju limete ( čistu zelenu). Meni se boja sviđa, a ako ste sklonije klasičnim nijansama možete izabrati svijetlocrveni koji mijenja boju u tamnocrveni.
Cijena je 16.7 kn.
Što Essence kaže:
Djelovanje boja! Ovi lakovi za nokte mijenjaju boju baš kao i lišće u jesen. Nanijeti na nokte,  izvorne boja crvena, narančasta, svijetlo zelena, smeđa i zlatna će zasjati u različitim nijansama ovisno o temperaturi.
Ovaj lak definitivno mijenja nijansu. Nažalost, ne vidi se najbolje na slikama jer je ipak zahladilo pa razlika između hladne vode i hladnog balkona nije baš velika! Obećavam da ću sutra ponovo pokušati uslikati i ,ako uspijem, sliku ću objaviti na facebook stranici bloga.
Vidljivo je da je, nakon promjene temperature, boja puno "zelenija" i gubi oker ton. Kod veće razlike temperature lak na drugoj slici još je tamniji i ljepši! Iako promjena na slici ne djeluje kao nešto spektakularno, uživo je stvarno fora!
Ocjena:10
Ovaj lak preporučila bih svima koji vole lakirati nokte! :)
 Stigosmo do kraja. Nažalost, i ova kolecija ubrzo odlazi iz Dm-a i zamjenjuje je "Come to town" -prekrasna božićna kolekcija! Essence kolekcije često znaju zaobići naš gradski Dm ( ne dođe svaka treća, otprilike), ali nadam se da to neće biti slučaj kod kolekcije "Come to town".
Podsjećam vas da je u tijeku prodaja Essence mirisnih setova, a više o njima saznajte ovdje.
Pratite i moju Facebook stranicu  u sličaju da se na njoj, u narednih par dana, pojavi slika Changing laka na djelu! :)
Do sljedećeg posta,
Kata :) <3   

Broj komentara: 18:

  1. Paleta mi je slatka samo mi se čini da pigmantacija nije najbolja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na slikama se pigmentacija čini jako loša, ali uživo je onako...osrednja. :) Meni odgovara jer volim manje pigmentirana sjenila. Prekriju mi greške kod šimnkanja! :)

      Izbriši
  2. paletica mi se baš sviđa, meni nikad dosta neutralnih nijansi :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš je super paletica , volim ove tople zemljane tonove... i termalni lakovi su mi baš fora iako moram priznati da mi se ova boja baš i ne sviđa pretjerano... ali na tvojim noktima izgleda super :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto! :)
      Da, boja je malo čudna, ali meni se osobno dopada! :)
      Hvala' <3

      Izbriši
  4. Paleta odlično izgleda :) i ja sam ljubiteljica svih nijansi smeđe. A lak..interesantna boja i činjenica da mijenja nijansu, no nije my cup of tea, više sam za neke standarne tonove na noktićima ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima nas više nego što sam mislila, baš mi je drago! Da, boja je dosta osebujna. :D

      Izbriši
  5. Nice shade of this Essence nail polish :)

    OdgovoriIzbriši
  6. divno ! blago tebi kad si ulovila Essence thermo lak ! ove jos nisu dosli ;(

    OdgovoriIzbriši
  7. eh, samo da znas nasla sam preostale u DM tako da imam i ovaj tvoj :)
    probaces ga uskoro jel da ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago! :D Trebao bi brzo doći na red! :)

      Izbriši