utorak, 2. kolovoza 2016.

July favorites


What is the best way to get back in beauty bloggers´ world? Monthly favorites, of course. Everyone writes them and everyone loves reading them. :D
I haven´t used a huge amount of products in the last month mostly because of high temperatures wich make me too lazy to put makeup, but there are still a few products I used daily.


Koji je najbolji način za vraćanje u blogosferu? Favoriti mjeseca, naravno. Svi ih pišu i svi ih vole čitati. :D 
Nisam u zadnjih mjesec dana koristila neku impresivnu količinu proizvoda, prvenstveno zbog visokih temperatura koje ubijaju volju za šminkanjem, ali ipak se tu našlo nekoliko proizvoda koji su se "provlačili" kroz moju dnevnu rutinu.





I own this Essence wave goddess blush tint since last September. I thought it is a nail polish, but, even it isn´t, I couldn´t pick a better product. I use it pretty often ever since I bought it, but last month I have used only this blush. For me, the best way to put it is with my fingers. It gives me nice and subtle pink colour and freshness wich is great for summer days.

Essence wave goddess blush tint kupila sam u rujnu prošle godine misleći da je lak za nokte, ali, iako nije, nisam mogla bolje pogoditi. Od tada ga dosta često koristim, ali u prošlih mjesec dana koristim doslovno samo ovo rumenilo. Nanosim ga prstima na obraze. Daje lijepi i lagani rozi ton i svježinu što je, po meni, idealno za ljeto. Već sam ga spominjala u  ovom postu.



I am dissapointed by pigmentation of the lightest shades of this Essence Cinderella eyeshadow palette, but, besides that, this is pretty nice pallete wich offers a various looks. I love all the colours in the palette and I can´t resist to them in the stores, but it´s still love-hate relationships. That is because I´m often not sure how to wear these kind of colours and the simplest way is to simply come back in my brown comfort zone. This summer I decide to face this kind of colours and it really worked! And I can proudly say that this is the only palette I used last 30 days. :D

Essence Cinderella paleta sjenila razočarala me pigmentacijom prva dva sjenila, ali unatoč tome riječ je o vrlo dobroj paleti koja mi omogućava razne lookove i uvijek se da nešto lijepo "iskemijati" s njom. Meni su sve boje sjenila u paleti san snova i najlakše padam na ovakve nijanse sjenila u drogerijama (uz brončane nijanse), ali ipak je tu riječ o love- hate odnosu, pogotovo s plavim sjenilima. Kada krenem sa šminkanjem, vrlo brzo odustanem od ovakvih boja i vraćam se u sigurnu zonu smeđih. Ovo sam ljeto odlučila unijeti malo boje u dnevnu rutinu i, (suprise, suprise) uspjelo je! Obično ovakvi planovi završe u nekakvom zaboravu i jako mi je drago da sam napokon uspjela u jednoj od svojih "fix ideja" i mogu reći da sam u proteklih mjesec dana koristila samo ovu paletu.:D







Avene sunscreen (in spray) for sensitive skin with SPF 30 is a real discovery for me. I´m not one of those lucky girls who get a tan after one day on the beach and I need a whole summer to get nicely tanned. I`m naturally pale so I get sunburns very easy. I think this is the first sunscreen that totally protects me from getting sunburns (exept it is not waterproof so my shoulders were once a bit red but it lasted for a day and it didn´t hurt). I think this thing deserves a review, and you could see it earlier on my instagram.

Avene krema (u spreju) za sunčanje za osjetljivu kožu sa zaštitnim faktorom 30 za mene je pravo otkriće. Nisam jedna od onih sretnica koje pocrne nakon jednog odlaska na plažu i treba mi cijelo ljeto da postignem ono što neko postigne u tri dana. Svijetle sam puti i jako lako izgorim te mislim da je ovo prva krema kod koje mi se to nije nijedanput dogodilo (osim blagog crvenila na ramenima koje je prošlo u roku od jedan dan jer krema nije vodootporna i isprala se u moru). Mislim da svakako zaslužuje zasebnu recnziju, a već ste je prije mogli vidjeti na instagramu.






This is an example how you shouln`t shoot photos on blog and how you should´t take care of you lipstick. Oh well, I apologize, it happens. :)
This is my favororite lipstick for a last few months and I definately want to get more shades. It is longlasting and I can drink or eat without any problem when I wear it. It`s Essence glossy stick in the shade 04 poshi pink. I use it when I don´t want to have an accent on my lips, but I still want to have a nice pink colour.

Ovo je ogledni primjer kako ne biste trebali slikavati za blog i čuvati proizvod. Ispričavam se za oboje, dogodi se. :)
Ovo je moj favorit već neko duže vrijeme i želim nabaviti još nekoliko nijansi kad se nađem u nekom većem Dm-u. Traje jako dugo i mogu piti i jesti s njim bez ikakvih problema. Riječ je o Essence glossy stick-u u nijansi 04 poshi pink. Odličan je kada ne želim nešto previše "kričavo" na usnama, a opet upečatljivo. Boja je jako nosiva i ide u gotovo svaku kombinaciju.



You have already seen this lipbalm on the instagram picture. It is Biobaza Sun & sea forever lipbalm with bee wax, carrot and more oils with natural SPF wich protects lips from the Sun. I mostly use it on the beach. It makes my lips soft and hydrated. It also stays on the lips for a long time because it contains wax. It also prevents drying wich happens to me often after swimming in the sea. The only shortcoming is the fact that it can melt easily.

Ovaj bazam već ste mogli vidjeti na slici s instagrama. Riječ je o Biobaza Sun & sea forever balzamu za usne na bazi pčelinjeg voska s mrkvom, uljem čileanske maline i ostalim uljima sa prirodnim faktorom koji štiti usne od Sunca. Većinom ga koristim na plaži. Čini usne mekanim i hidratizira ih. Također, dugo ostaje na usnama prilikom kupanja i nema ispucalosti usana koja je kod mene česta nakon kupanja u moru. Jedina mana je što ga morate držati u hladu (ili na što hladnije mjestu) jer se može otopiti.


Since it´s too hot for the foundation at the moment, coverstick is a great way to cover any blemishes on the skin. This Wet n wild coverall coversick deals pretty good with high temperatures and I use it almost every day. You can read the whole review here.

S obzirom da je trenutno prevruće za puder, korektor u sticku je odličan način da prekrijem crvenilo ili neku veću "nesreću" na mojoj koži. Ovaj Wet n wild coverall korektor u sticku odlično podnosi vrućine i koristim ga gotovo svaki dan. Neću duljiti jer recenziju možete pročitati ovdje.


I got this Olea body milk for a present a while ago. If you're planning to put this on your skin, don't buy it. It doesn't make your skin hydrated and the smell doesn't last. So, it practically doesn't do anything to the skin. But, before I gave up, I started to put a bit of this on hair ends and the results are pretty good. My hair is softer and it looks much healthier. I put a small amount of it and it is pretty thin so it doesn't make my hair greasy.

Olea mlijeko za tijelo dobila sam za poklon i, ako ga planirate koristiti na koži, odustanite. Miriše umjetno, rijetko je, ne hidratizira i miris ne ostaje. No, prije nego što sam odustala od njega, počela sam prije spavanja nanositi malo na vrhove kose i rezultati su odlični! Kosa mi je mekša i izgleda puno zdravije od kada ga koristim. Nanosim ga u jako maloj količini i rijetko je tako da ne zamasti vrhove kose.



I use Afrodita micellear water for makeup removing and face refreshing. I haven't use micellear waters before and it is a real discovery to me because it really made makeup removing much easier. 

Afrotida micelarnu koristim za skidanje šminke ali i kada trebam blago osvježenje lica. Micelarnu prije nisam koristila i pravo mi je otkriće zbog jednostavnosti korištenja, a i skidanje šminke je postalo puno lakše.




Till next post (soon, I hope).



Do idućeg tipkanja (nadam se uskoro).







                

2 komentara:

  1. Favoriti su ti predobri! Za essence tint sam bila ubedjena da je lak! A posebno mi se svidja Avene sprej sa spf. Ja koristim Avene emulziju sa spf za lice, ali uzecu sigurno i sprej ako ga ima u Srb.

    vesnaunb.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši