nedjelja, 26. srpnja 2015.

Essence LE Wave goddess nail polish 04 crush on blue

Helou!
Vraćam se sa "blogogodišnjeg" i pripremam Vam puuno novih postova. Prvi od njih je swatch i recenzija ovog ljepotana. 

Hello!
I´m back with a bunch of new posts. The first one of them is the swatch and review of thius gorgeous nail polish. 



Velika sam ljubiteljica plavih lakova i ta je boja definitivno najzastupljenija u mojoj kolekciji. Čim sam ugledala ovaj lak u Dm-u, znala sam da ga moram imati. :D

I´m a big fan of blue nail polishes and I have a lot of different ones in my collection. When I saw this nail polish, I knew I have to get it!




Riječ je o dubokoj plavoj nijansi sa sitnim (ali dobro uočljivim) srebrnim shimmerom koja neodoljivo podsijeća na boju oceana. <3

This is a deep blue shade with fine silver shimmer. The colour reminds me on ocean. <3



Lak dolazi u "klasičnom" pakiranju, u količini od 10ml po cijeni od 15.90kn. 
Jednostavnost "razbija" gumeni prsten u boji laka na čepu, s natpisom (kod mene je natpis wave goddess, znam da ima i #love, early bird i yolo). Nažalost, meni je premalen. ali mislim da većini odgovara jer imam dosta veliku ruku. :D

The polish comes in pretty ordinary bottle. I got 10ml for 15.90kn.
There is one unordinary thing- ring on the cap (in the nail polish colour), with sign ( wave goddess, #love, early bird, yolo). Unfortunately, the ring is too small for me, but I have pretty big hand, so I think that most girls can wear it. 




Doživljaj kod lakiranja vrlo je sličan "redovnim" Essence lakovima.
Četkica je gusta, uska i ravno rezana. Osobno bih voljela da je malo šira.
Lak se lijepo razmazuje i tekstura je nešto rjeđa.
Pigmentacija je odlična i jedan sloj je sasvim dovoljan ukoliko želite nešto svjetliju boju. Ja sam stavila dva sloja kako bih naglasila "dubinu boje" a i iz navike. :D
Vrijeme sušenja je izvanredno, svega pet minuta na 38 stupnjeva!
Trajnost je, u mom slučaju, dva dana. Mislim da bi lak trajao nešto duže bez dugog boravka u moru (primjetila sam da to dosta šteti trajnosti).
Na laku piše da je potrebno koristiti bazni lak što potpisujem jer se nokti u protivnom mogu "obojati" i trajnost je bolja. Preporučila bih i upotrebu nadlaka za izraženiji shimmer (lak je, sam po sebi, dosta sjajan). 

The polish is pretty similar to the most of Essence polishes. 
The brush is thick, thin and straight on the edges. I would personaly like to have a bit broader brush. Polish smears nicely and the texture is a bit thinner. 
The pigmentation is great and one coat is just enough, if you want a bit lighter colour. I put two coats because I want deeper colour and I just got used to it. :D 
Drying time is extremely good, it dries in only  five minutes, on 38 degrees! 
It lasted two days on my nails. I think it could last longer without being in the sea water for a very long time. ( I noticed that itś really bad for nail polishes). 
Essence says you should use base coat and I agree. If you don´t use it, nalis will probably become "coloured"( after you remove nail polish) and polishes last longer when you use it. I also tell you to use topcoat to make polish more shiny. 


Sve u svemu, riječ je o veseloj ljetnoj nijansi koja će lijepo upotpuniti neku plavo- srebrnu modnu kombinaciju. Dajte mašti na volju! ;)
Do sljedećeg posta,
Kata :)

All in all, this is one beautiful summer colour and it will look great with some blue-sliver outfit. ;)
Till next post,
Kata :) 


3 komentara: